Жабата като символ на късмета и парите

Жабата като символ

Жабата е част от културата и фолклора на много държави и народи. Тя е древен китайски символ, който се свързва с името на богинята Нюва, която е създателка но човека.

В Япония вярват, че жабата като символ привлича щастието и много амулети носят нейния образ.

Според българската обредност, традицията забранява убиването на жаба, тъй като се вярва, че тя е свещено животно, благословено от Света Богородица. Смята се, че жабата е свързана с подземните води и, ако бъде убита, това може да доведе до суша.

Съществува поверие, според което, когато стопаните чуят първото жабешко крякане през пролетта, те трябва да хванат комат хляб или пари, за да са сити през цялата година.

В Ирландия вярват, че жабата като символ контактува с елфите. А в някои държави често подаряват сувенири във формата на жаба за различни поводи – сватби и рождени. С цел

Жабата е символ на прераждането и на новото начало. Нейният живот има три етапа. Докато достигне до крайната си форма, тя преминава през невероятни трансформации. Животът на това същество е наистина магичен.

В Шотландия домакините, често държат “камък жаба” в градината си за късмет.

През Средновековието хората са вярвали, че в корема на жабата се крие скъпоценен камък – диамант или смарагд, който ще покаже къде има скрито съкровище.

Според Фън шуй жабата е популярен символ, който под формата на сувенир, носи голям късмет и пари.

Изображенията на животни, геометрични фигури, както и числата имат определена символика и привличат определена енергия. За това още в древността хората са носели различни амулети във формата на животни. Целта им е била да  привлекат точно определени сили и вибрации към себе си.

И днес много бижута са вдъхновени именно от символиката на животните. Те се купуват, не само заради своята красота, но и заради значението, което имат и символиката, каято ги съпътства.

Накитите във форма на жаба пазят от болести, уравновесяват душевната сила и женската плодовитост. Освен това се вярва, че носи късмет в начинанията с пари и в бизнес сделките.

Носенето на жаба като амулет на врата, предпазва от най-различни болести – на сърцето на дихателните пътища. Тя носи късмет благополучие и привлича парите.

Жабата е символ на безсметните богатства.

Бижутата с жаба, освен оригинални и красиви са и един истински амулет, който ще ви предпазва от лошата енергия, ще привлича късмета към вас и ще уравновеси енергията ви.

Ако изберете колие във формата на жаба, несъмнено ще привлечете към себе си както късмет в работата и личния живот, така и финансови печалби.

Сребърно бижу във формата на жаба определено е най-оригиналният и запомнящ се подарък, който наистина би зарадвал своя получател.

SONY DSC

Ако ви е харесала символиката на жабата и искате късметът да бъде неотлъчно до вас, може да поръчате своето колие с жабка от тук.