Видове обеци според начина на закопчаване

обеци

Обеците са накити известни още от древността, като са били популярни както сред мъжете така и сред жените. Те са най-стария начин за разкрасяване и промяна на външността. Днес са едни от най-любимите аксесоари на нежния пол.

За изработването на тези красиви украшения се използват най-различни материали – пластмаса, дърво, стъкло, стомана, сребро, злато, платина. В допълнение към основния материал, от който са направени бижутата, се добавят и кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни.

Разнообразието от обеци е наистина огромно. От голямо значение за някои жени са сплавта, от която са изработени, наличието на камъни, както и начинът по който се захващат към ухото.

 

Съществуват три вида закопчавания за обеци:

С винт

Винтът представлява малко компактно колче, закрепено за основата на украшението, което минава през дупката на ухото и се захваща посредством винтче. То придържа обецата плътно и не й позволява да изпадне от ухото.

Бижутата с този тип захващане са изключително удобни и са сред най-предпочитаните.

Съществуват най-различни модели на обеци с винт, подходящи за всички възрасти.

С английско закопчаване

Така нареченото английско закопчаване е едно от най-удобните при избора на бижута. Аксесоарите от този тип могат да се използват от различни възрасти. Обеците с английско закопчаване са предимно със средна дължина. Те мога да бъдат с естествени камъни, кристали, стъклени висулки и други орнаменти направени от различни материали.

С кукички

Обеците с кукички са дълги и висящи модели. Захващат се посредством кукичка, която минава през ухото и падат свободно надолу. Такива модели  са по-изискани, издължават визуално лицето и са подходящи за по-официални поводи.

Често при бижутата с кукички липсва придържащо винтче, което да предотврати евентуално измъкване на бижуто от ухото. За това е добре, ако към тях няма винтче да си осигурите допълнително, за да намалите риска от загубена обеца.

В нашия онлайн магазин може да разгледате разнообразието от сребърни обеци с различен вид закопчаване спрямо вашите лични предпочитания.