Сребърни колиета – символика и модни тенденции

При производството на  сребърни колиета, водещият мотив е в символиката на всеки присъстващ елемент. Освен стил и красота, всяко бижу носи скрито или явно значение за своя притежател.

Ето кои са най-актуалните сребърни колиета и каква е причината за това:

      1.Сребърни колиета със символ безкрайност

Обърнатата осмица или т.нар. знак за безкрайност, е символ, използван първо в математиката. Той обозначава понятието за безкрайност на определена математическа дефиниция.

Според някои източници, знакът има тибетско-индийски произход и представя съвършенството и равновесието между мъжа и жената.

Той не е обвързан с никаква религия.

Безкрайността като форма е нещо много по-значимо от просто един красив и интересен дизайн за нашите дрехи и бижута.

Двете части на елемента се преливат съвършено образувайки една цялост. Заради уникалното си значение, символът намира място в бижутерията.

Той е сред фаворитите на хората, които носят накити. Може да се срещне като обеци, пръстени, гривни и колиета.

Сребърните колиета със знака на безкрайността са любим подарък на влюбените двойки. Така те показват огромната и неизчерпаема любов един към друг.

  1. Сребърни колиета във формата на сърце

Формата на сърцето се свързва с любовта, с онази истинска силна и чиста любов.

Сърцето винаги е било еквивалент на чувствата, които хората изпитват един към друг.

Ако искате да покажете на някого, че наистина го обичате и, че означава много за вас, сребърно колие с висулка сърце, е идеалният начин за това.

В бижутерията сърцето се среща в различни правилни и стилизирани форми, със или без камъни. Може да избирате между висулки с невероятни дизайни.

Тук може да разгледате невероятните дезайни на колиета със сърце – https://www.voguesmash.com/?s=%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5&post_type=product

  1. Сребърни колиета с кристали Swarovski

Swarovski е най-известният производител на кристали в света.

Сребърните бижута със Swarovski crystal са наистина забележителни и ослепително красиви. Да притежаваш колие с кристал на този производител е истински лукс, на който всяка жена трябва да се наслади.

Марката предлага кристални висулки с най-различни форми – цветя, сърца, капковидни, квадратни, пеперуди, звездички, интересни асиметрични форми.

Изборът от дизайни е наистина много голям. Освен това може да избирате и между различни големини и цветове.

Ако все още не сте носили сребърно колие с кристал Swarovski, не пропускайте да попълните колекцията си от бижута с някой от уникалните кристали на световният производител.

Още уникални модели може да разгледате тук.

  1. Сребърни колиета с Дървото на живота

Дървото на живота е древен символ, който олицетворява човешкият живот, който се ражда от земята и пораствайки, се нуждае от четирите елемента на природата – въздух, вода, слънце и земя.

В бижутерството, Дървото е една от най-търсените фигури.

То символизира началото, дълголетието, здравето, просперитета и развитието на човешката душа.

Разглидайте най-интересните сребърни колиета и комплекти с Дървото на живота.

 

  1. Сребърни колиета с кръст

Кръстът е най-християнския символ. Той предпазва от лоша енергия и носи спокойствие и смирение на хората, които го носят.

Сребърните бижута с кръстче са сред най-търсените. Съществуват най-различни дизайни на кръста като висулка за колие – от най-изчистени, до по-богато орнаментиран.

     6. Сребърни колиета с Окото на Назар

От древни времена се вярва, че синьото око предпазва от уроки и зли очи.

Тогава синеоките хора са се смятали за зли и урочасващи. Единствено амулет с формата на око можел да отблъсне

Малките сини очички са известни с името Окото на Назар.

За това, Окото на Назар, е един от амулетите, които предпазва от лоша енергия и отрицателни мисли, които може някой да стовари върху нас.

То е разпространени в много източни страни като Турция, Египет, Армения, Сирия, Гърция, Иран.

Това беше първа част на символиката и тенденциите на сребърните колиета, скоро очаквайте и част втора, в която ще ви запознаем с останалите актуални модели!