Как да определим правилния размер на пръстена

 

Купуването на пръстен често се оказва не лесна задача. Това е така, защото много хора се затрудняват да определят размера на бижуто спрямо големината на пръстите си.

За да ви улесним при намирането на перфектния пръстен, ще ви запознаем с основните правила при закупуване на тези красиви аксесоари.

Какви са стандартните размери на дамските пръстени:

Стандартните размери започват от 52 до 57 (граничният размер 59 е подходящ за по-дебели пръсти, а размерите от 43 до 51 са подходящи за много тънки пръсти).

Как да измерите пръстена

  1. Определяне на размера с помощта на лента или конец

Първият начин за измерване е много лесен и удобен. За целта ще ви трябват тънка текстилна или хартиена с ширина приблизително 2-3 мм и с дължина около 10 см. Навийте лентата стегнато около пръста си и стегнете добре. Ако не стегнете има вероятност пръстенът, който ще закупите да не ви стане.

Когато взимате мярка, имайте предвид кокалчета, които трябва трябва да се промушат през пръстена. В този случай ви съветваме да изберете пръстен с един размер по-голям от измерения размер. Според окончателния измерен размер (обиколката на пръста) нужният размер на пръстена се избира от падащото меню на страницата на продукта.

В случай, че нямаме подходящия размер на пръстена – например 50 – трябва да изберете размер 49, ако ширината на избрания пръстен е под 6 мм. Ако пръстенът е по-широк от 6 мм, трябва да изберете размер 51, въпреки че е вероятно и двата размера да са по мярка.

 

       2. Определяне чрез измерване на диаметъра на пръстен, който е по мярка

Избирането на пръстен по мярката на бижу, който вече имате и ви става, е един от най-сигурните начини.

Намерете линийка, разграфена на милиметри. Поставете пръстена на рана повърхност хоризонтално и измерете вътрешния му диаметър. При измерването не включвайте

металната част пръстена. Уверете се, че сте го измерили в най-широката му част.  Вижте, колко милиметра е диаметърът и го запишете на лист, за да не го забравите.

След като вече знаете, как да определите размера на своя пръстен, може спокойно да се сдобиете с нов аксесоар.

Уникални модели сребърни пръстени може да разгледате тук.