Как да определим правилния размер на пръстена

 

 

 

 

 

 

 

Купуването на пръстен често се оказва не лесна задача. Това е така, защото много хора се затрудняват с определянето на правилната големина на пръстена спрямо тази на пръста си.

За да Ви улесним, ще ви запознаем с основните правила при закупуване на тези красиви аксесоари.

Какви са стандартните размери на дамските пръстени?

Стандартните размери започват от 52 до 57 (граничният размер 59 е подходящ за по-дебели пръсти, а размерите от 43 до 51 са подходящи за много тънки пръсти).

Как да измерите пръстена

  1. Определяне на размера с помощта на лента или конец

Първият начин за измерване е много лесен и удобен. За целта ще ви трябват тънка текстилна или хартиена лента (ширината да бъде приблизително 2-3 мм, а дължина около 10 см) и линийка, разграфена на милиметри.

Навийте лентата около пръста си и стегнете добре. Ако не стегнете, мерките ще са грешни и има вероятност пръстенът, който закупите, да не Ви стане. Драснете с химикал или молив права успоредна линия, минаваща и през двата края на лентата. Поставете лентата, така че едната черта да застане на 0-та от линийката. Втората черта показва милиметрите на вътрешната обиколка на пръстена, който ще Ви бъде по мярка.

 

 

Когато взимате мярка, имайте предвид кокалчета, тъй като пръстенът трябва да се наниже през тях. Ако те са по-широки, Ви съветваме да изберете пръстен с един размер по-голям от измерения.

В случай, че нямаме подходящия размер на пръстена, изберете най-близкия по-голям номер.

       2. Определяне чрез измерване на диаметър на пръстен, който е по мярка

Избирането на пръстен по мярката на такъв, който вече имате и Ви става, е един от най-сигурните начини.

Първо, намерете линийка, разграфена на милиметри. След това, поставете пръстена на равна повърхност хоризонтално и измерете вътрешния му диаметър. При измерването не включвайте металната част на пръстена. Уверете се, че сте го измерили в най-широката му част. И накрая, вижте колко милиметра е диаметърът и го запишете на лист, за да не го забравите.

 

Правилно определяне на размера на пръстен

Правилно определяне на размера на пръстена

Грешно определяне на размера на пръстена

 

След като вече знаете, как да определите размера на Вашия пръстен, може спокойно да се сдобиете с нов аксесоар.

Уникални модели сребърни пръстени може да разгледате тук.