Профилактика на организма

Профилактика на организма

Или как да се отнасяме умно към себе си

Профилактика на организма и принципите за достигане и поддържане на здраве не са сложни и звучат горе-долу така: чиста храна, добра двигателна активност, пълноценна почивка, температурен и душевен баланс. Ясно е, че не можем да ви дадем универсална рецепта как да организирате живота си според тях, но можем да ви подскажем как чрез най-добрите наши продукти да укрепите здравето си и да избегнете повечето болести.

Никакви мултивитамини и минерални добавки не могат да се мерят с водораслите АФА – най-пълноценната, лесно усвоима и балансирана храна, намираща се в един от най-чистите райони на планетата. Казано накратко, водораслите АФА носят всички ползи на пълноценното клетъчно хранене – стимулират се всички възстановителни, очистителни и защитни механизми на тялото, чрез които се поддържа сътоянието на здраве. Дозировка от 2.5 – 3 грама на ден попълва липсите на микронутриенти, породени от некачествено хранене. Поне 5 грама на ден помагат на организма да се възстановява по най-добрия начин чрез удивителния механизъм на собствените стволови клетки.

Пълното описание на този забележителен продукт ще може да намерите в посветената на водораслите АФА статия в блога, която ще публикуваме следващата седмица. Ако свежата, непреработена храна отсъства трайно от менюто ви, капсулите „Цветове на храната“ са чудесен избор за вас – в само една от тях е събрано всичко, което се съдържа в килограм и половина салата от най-полезните зеленчуци, гарнирано със специално избрани билки и приготвено по съвременна технология, гарантираща най-висока биоактивност.

Пробиотици

Така се означават препаратите, съдържащи живи бактерии от видовете, нормално живеещи в симбиоза с човешкото тяло и носещи неподозирани до скоро ползи за здравето. Полезните бактерии образуват колонии върху чревната лигавица, недопускайки там да се заселят вредоносните микроби, които паразитират в човешкия организъм. Освен директното унищожаване на болестотворните микроорганизми, пробиотичните бактерии донасят и множество други ползи:

  • улесняват и подобряват разграждането на храната;
  • произвеждат витамини и други важни за физиологичните процеси вещества, които постъпват директно в кръвта;
  • подпомагат обезвреждането и изхвърлянето на токсините от тялото;
  • оказват силно влияние на изграждането и поддържането на имунитета.

За профилактика на организма сме избрали два пробиотика поради техните качества – отличния подбор на отделните щамове пробиотични бактерии, осигуряващ максимална полза и забележителното качество на производство гарантиращо наличието на 25 милиарда живи бактерии във всяка капсула (големият им брой е гаранция за трайното им заселване в червата). Разликата между двата е в детайлите – подборката на бактериите в пробиотика на Мермерски е с акцент върху лактобацилите, осигуряващи здравето на тънкото черво, а в пробиотика на американската фирма NOW FOODS са вложени повече бифидобактерии, които са характерни за дебелото черво. Всеки от двата продукта е достатъчно ефективен сам по себе си, а редуването им би ви осигурило пълноценно възстановяване и поддържане на чревната флора. Дозировката от една капсула на ден в началото на някое хранене е напълно достатъчна и в двата случая.

Коластра

Това е първото мляко, с което майките бозайници захранват рожбите си. Този уникален природен продукт действа в три изключително важни за здравето посоки – притежава широкоспектърни антибиотични свойства (включително и противовирусни), от друга страна е перфектен имуномодулатор, който обучава имунната система да открива и обезврежда всички патогени, а растежните фактори, които съдържа, подпомагат правилния растеж и изграждане на всички органи при децата, докато при възрастните способстват за най-качественото и бързо възстановяване на тъканите при травми, операции и други увреждания. Струва си да научите повече за коластрата от нашата статия.

Разгледайте продуктите от здравният ни бутик ТУК.