Какво е бралет и каква е разликата между бралет и сутиен

Сутиенът е изобретен преди много години, той е сред най-старите познати интимни дрехи за жени. Основната му цел е да създава опора за дамските гърди. Типичният сутиен се състои от две отделни чашки, текстилно покритие, дунапренени подложки, метални елементи, презрамки и кукички за закопчаване. В ежедневието си ние носим постоянно сутиен, като различаваме множество видове и модели, според нашето облекло или конкретния случай. Сред най-разпространените видове сутиени са тези с подплънки, спортни сутиени, повдигащи сутиени, сутиени без подплънки, дантелени сутиени, отворени сутиени, спортни сутиени и сутиени с половин чашка и много други.

В този ред на мисли, бралетът е сутиен от сравнително ново поколение, който е без метални елементи или оформящи чашки. Бралетите се изработват обикновено от дантела, микрофибър или памучен материал, всичко е меко и гладко. Проектирани са да бъдат леки и удобни, те служат за целта, да осигурят прилична, минимална подкрепа на бюста, без допълнителни екстри.

Бралетите често се носят за стил и комфорт. Повече за стил, ако трябва да сме искрени. Но те действително са и удобни. Повечето братлети, както вече споменахме са без метални елементи и са доста леко подплатени, което ги прави изключително приятни за носене. Те осигуряват почти незабележимо покритие на бюста и са удобна, алтернативна опция на сутиените.

Необходимо е да споменем, че бралетът е по-подходящ за жени с малки гърди, тъй като придава форма, стил и комфорт, но не и стабилна подкрепа и повдигане на бюста. Бралетите обикновено не се носят от жени с големи и тежки гърди, защото те не дават същата сигурност като сутиена, поради липсата на телени части и дебели дунапренени подложки.

Когато нашумяха през последните години, бралетите бяха спрягани като бельо, носено основно от тийнейджъри, но сега жени от всички възрасти и размери носят бралети и се възползват от тяхното удобство.

Тъй като дизайнът на бралетите обикновено е супер актуален и според модните трендове, те могат да се съчетаят с връхните ви дрехи и да играят ролята едновременно на аксесоар и бельо. При подбор на правилните дрехи, бралетът може да се вижда загатнато през тях, което също е изключително стилно и секси. Някои жени са достатъчно уверени, за да ги носят дори като бюстие в съчетание примерно с дънки и сако.

Дали Бралетът е за вас?

Ако сте със среден размер гърди, потърсете бралет с леки чашки, които ще придадат малък лифт ефект на вашите гърди. Ако сте с малки гърди, можете да потърсите бралет с триъгълни чашки и дори такъв с не-подплатен стил, ефирен, нежен и дантелен.

За жени с по- големи гърди, бралетът не е особено подходящ, тъй като не осигурява достатъчно подкрепа, може да бъде удобен, но не и практичен в случая.

Много жени изпитват интерес към тази разновидност на сутиен, просто трябва да опитате дали е за вас и дали ще го заобичате.

В заключение да обобщим, че бралетът е сливане на стил и комфорт. Тези сутиени обикновено са изработени с изискани дантели и други крехки тъкани, сладки лентички и чаши без дебели подплънки правят тази деликатна красота задължителна за всички момичета, които искат да са в крак с модата.

Нашите предложения за бралети, може да разгледате тук: БРАЛЕТИ

 

Източници, ползвани за статията:

Quora.com

Wikipedia.com