Дамски бижута със сребърно покритие и родий – Защо да ги изберем?

Ако търсите ново попълнение към вашата колекция бижута, вероятно сте чули, че новите модни тенденции са свързани с бижутерия, която има сребърно и родиево покритие (наричана още бижутерия със сребърна и родиева баня).  Среброто е масово разпознаваемо сред хората като метал. Ако терминът родиево покритие все още не ви е познат – не сте единственият. Ето за какво става въпрос:

 

Какво означава сребърно покритие и покритие с родий?

Масово среброто, което се продава по магазините се състои от 92,5% сребро и 7,5% други метали. Дамските бижута от серии тип „Sterling Silver“, се идентифицират с печат 925. Среброто, което е 99,9% чисто е прекалено меко и неподходящо за производство на бижута. Затова се добавят обикновено и други сплави метали, за да се придаде здравина на накитите. Родият е твърд и издръжлив благороден метал от семейството на платината. Родиране (галванично покритие) обикновено се прави, за да се предотврати надраскване или потъмняване, да се защити основния метал, както и да се придаде бял и лъскав вид на бижутата, също и да се увеличи тяхната устойчивост.

Дамските бижута със сребърно покритие и покритие от родий са направени от хипоалергенна сплав метали и сребро, покрито с малък външен слой родий, което също придава блестящ вид. Родият е рядък, сребристо-бял твърд метал. Той е силно отразяващ и притежава невероятни качества, което го прави един от най-скъпите благородни метали в света. Той е също така инертен благороден метал, което означава, че е устойчив на корозия и окисляване, и има способността да увеличи издръжливостта на всякакви бижута.

Защо да изберем родиево и сребърно покритие?

На първо място, тези дамски бижута са с по-ниски цени от златните и сребърни накити, а в същото време качеството, което предлагат е задоволително. Родиевото покритие често се прибавя към бяло злато и сребърни/посребрени бижута, за увеличаване на блясъка и трайността им. Родиевото покритие също прави метала по-устойчив на надраскване и когато се използва върху сребърна бижутерия, по-малко податлив на потъмняване.

Едно от най-отличителните качества при подобно покритие на бижутерия с родий и сребро е, че е без никел, което прави вашите накити хипоалергенни. Повечето бижута от масовите колекции съдържат известно количество никел и поради това, те са неподходящи за хора с чувствителна кожа. Алергията към никел всъщност се увеличи, според статистиката през последните години, така че има смисъл разумно да избираме какви бижута да закупим. В този ред на мисли, е препоръчително винаги да се търси печат на дамските бижута със сребърно и родиево покритие 925, както и клиентска гаранция.

 

За цените на бижутата със сребърно и родиево покритие

 

Много продавачи примамват хората с ниски цени, но ниската цена често означава липса на качество или наличие на гаранция.

 

Няма как един комплект хипоалергенни бижута със сребърно покритие и родий, с качествена изработка, съдържание и гаранция да струва 10 лв!

 

Това означава, че вие купувате реплика на оригинален сет с примеси от никел и други евтини субстанции.

 

Относно снимките на бижутата

 

Също така когато купувате бижу онлайн е добре да се вгледате в снимките на продукта в магазина. Много онлайн магазини нямат реални снимки, а ползват графични изображения на продуктите, които са направени с Photoshop и често нямат нищо общо с реалния продукт. Вижте пример тук:

 

 

Имат ли бижутата със сребърно и родиево покритие някакви недостатъци?

 

Докато родиевото и сребърно покритие може значително да увеличи блясъка и издръжливостта на вашите бижута, това покритие и изисква определена грижа и поддръжка. То се износва с течение на времето (колко време зависи от грижата към вашите бижута).

Обикновено родиевото и сребърно покритие издържа около година, но често и много повече, ако не се излага на постоянна влага и неблагоприятни условия. Зависи колко често се носи. Трябва да се почиства редовно с разтвор от вода, сода и мек сапун, подсушава се и се полира със специална памучна кърпа и се прибира в кутия за бижута, когато не се носи.

Препоръчително е да се ​​научите как да почиствате бижутата си със сребърното и родиево покритие, за да удължите искрящия им вид и тяхната максимална продължителна експлоатация. Химията на тялото на някои хора е такава, че е възможно по-бързо износване, но всичко е строго индивидуално. Обикновено тези бижута са изключително издръжливи и предлагат действително най-добро съотношение между цена и качество.

 

 

Ние от Vogue Smash се стремим да предлагаме бижута, които са красиви и същевременно произведени от качествени и безвредни материали.

Можете да разгледате нашата лимитирана колекция от бижута с покритие SILVER SMASH тук.